И 60 варненци извикаха „Оставка”(СНИМКИ)
И 60 варненци извикаха „Оставка”(СНИМКИ) / снимки: Дарик Варна

Около 60 варненци се събраха в 14 часа пред общината, за да протестират срещу правителството на ключовата дата 10 ноември. Протестиращите на няколко пъти извикаха „Оставка". Освирквания и звуци от вувузела и звънец също огласиха площада. Развяти бяха и няколко трибагреника.

На протеста не бе забелязан нито един полицай.

И 60 варненци извикаха Оставка(СНИМКИ)
netinfo

Демонстрацията бе организирана във Facebook с послание „Вдигни очи и бъди истински българин!". Целта бе „да насочи вниманието към тъжната равносметка за развитието на страната и българското общество - 69 години комунизъм, 24 години фалшив преход, 2 млн. прокудени българи, фасадни свобода и демокрация, липса на морал и справедливост, превръщането на България в приватизирана държава!".

И 60 варненци извикаха Оставка(СНИМКИ)
netinfo

След като блокираха за кратко кръстовището пред общината, демонстрантите поеха на шествие. То премина по булевардите „Сливница" и „Княз Борис I", площад „Независимост", кръстовището пред Катедралата, където движението отново бе блокирано за кратко, и по булевард "Мария Луиза", обратно до общината.

Има политическа алтернатива, която да замести това управление. Когато се стигне до нови избори и все повече хора са се събудили и са станали граждани, тогава ще има по-различен избор. И нещата ще тръгнат в правилната посока, сподели Стефан Бояджиев, един от протестиращите. Според него демокрация може да има, когато има граждани, а не когато повече от хората си стоят вкъщи и си пийват ракийката.

Бояджиев се оказа рожденик точно днес, което бе повод да почерпи протестиращите с бонбони.

И 60 варненци извикаха Оставка(СНИМКИ)
netinfo