Пребиха мъж от турски произход на столичната ул. Пиротска
Пребиха мъж от турски произход на столичната ул. Пиротска / снимка: Sofia Photo Agency, архив

28-годишен мъж от турски произход беше пребит по особено жесток начин тази вечер в столицата. Нападението е станало на кръстовището на улиците „Пиротска" и „Самуил" от група мъже, предаде bTV.

Пострадалият се казва Метин и е бил откаран във ВМА в тежко състояние. От лечебното заведение обясниха, че мъжът е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

Метин е български гражданин от турски произход - от Шуменско. Работел в джамията, както и на стоковия базар "Илиянци".

Преди да пребият младия мъж, нападателите му връхлетели в намиращия се на около 10 метра от мястото пансион, който се обитава от имигранти. Изпочупили са вратите, но чуждите граждани са успели да ги изблъскат.

След това нападателите случайно са попаднали на 28-годишния мъж на улицата. Пребили го жестоко с ритници в главата.

По това време на улицата било тъмно, защото уличното осветление не работи, но съседните заведения светят и нападението има поне десетина свидетели. Всички започнали да звънят на 112, а едно момиче се намесило да спаси жертвата.

Двама от нападателите са били задържани в Трето районно, останалите са успели да избягат.

Утре ще има повече информация около случая, посочиха още от министерството. Също утре от ВМА ще могат да дадат повече информация за състоянието на пребития мъж.

Преди дни 17-годишният сирийски младеж Али беше намушкан с нож пред общежитието в столичния квартал „Военна рампа". Цветнокожа жена от Камерун също стана обект на нападение - на автобусна спирка в София миналия понеделник.