Имигрант твърди, че нападнатата Вики е посредник в канал за извеждане на бежанци
Имигрант твърди, че нападнатата Вики е посредник в канал за извеждане на бежанци / снимка: БГНЕС

Африкански имигрант заяви пред bTV, че 20-годишната Виктория, която беше намушкана с нож на столичната улица „Пиротска" преди седмица, е свързана с канал за извеждане на бежанци към Западна Европа.

36-годишният Бенджамин от Камерун твърди, че нападателят Салахедин бин Аладин и още 12 души дали на Вики по 1100 евро. Такава била уговорената тарифа, за да напуснат страната в посока Западна Европа.

„Тя е по средата. Връзката между бежанците и трафикантите, които трябва да ги изведат от страната. Вики е взела пари от това момче и други негови приятели и не са извършили работата, не са им върнали и парите. Затова е била наръгана. Ако е искал да краде пари от магазина, той е щял да вземе парите и да й удари 2 шамара. Тя тежи около 50 килограма. За да я наръга така, 10 пъти, значи е имал определен личен мотив. Това се говори в нашето общество, виждаме се постоянно, говорим си и всеки знае, че историята е такава", каза Бенджамин.

Близките на Вики от своя страна нарекоха твърденията на Бенджамин абсолютно безпочвени. Колегите на Вики също отрекоха да има нещо вярно в историята.

От МВР обясниха, че се работи по различни версии. „Много версии са възможни. Бъдете сигурни, че проверяваме абсолютно всичко", коментира Светлозар Лазаров, главен секретар на вътрешното ведомство.

От разследващи стана ясно, че това е една от версиите, лансирани от самия Салахедин. Те обаче се усъмниха в сериозността на хипотезата с трафика.

До момента няма никакви данни, че в магазина се занимават с незаконни неща. Има предположения, че подобна хипотеза идва и от адвокатите на заподозрения.

Междувременно на 7 ноември изписаха от болницата 20-годишната Виктория Христова. Лекуващите момичето специалисти бяха убедени, че не се налага провеждането на допълнително лечение в домашни условия.

Нападението над 20-годишната студентка стана през нощта на 2 ноември. Виктория е била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица „Пиротска", където работи като касиерка. Около 02.00 часа в магазина влязъл чужденец, който след спречкване с момичето й нанесъл над 10 удара с нож по гърдите, шията и ръцете. Той успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина и избягал.

Разследващите установиха, че нападателят е 20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, който няма статут на бежанец. Той се укриваше няколко дни и успя да напусне страната с намерението да стигне до Кипър, но бе задържан от гръцките власти. Салахедин остава в ареста. Магистратите обаче пуснаха на свобода срещу подписка набедения за негов помагач и любовник - транссексуалния Александър Симеонов.