Хеттрик на Ибра вкара свежи три точки в актива на ПСЖ
Хеттрик на Ибра вкара свежи три точки в актива на ПСЖ / Gulliver/Getty Images

С хеттрик на Златан Ибрахивомич Пари Сен Жермен надигра гостуващия Ница с 3:1 в мача от 13-и кръг на Лига 1 и увеличи аванса си на върха във временното класиране. Паржиани вече имат 5 точки преднина пред Лил и Монако, като отборът от Княжеството вчера изигра своя мач от кръга – 1:1 с Евиан Тонон Гаяр.

Победата на парижани бе най-логичната развръзка срещу опонент като „орлите“, който бе загубил последните си два шампионатни мача.

В 39-ата минута шведската звезда на ПСЖ откри резултата, след като по отличен начин се измъкна от засада и се възползва от прострелното центриране на Грегори ван дер Вийл отдясно. Таранът се бе пласирал на далечната греда и успя да мушне топката в мрежата, след като вратарят се размина с нея.

След почивката картината не се промени и в 56-ата минута Кавани получи хубав пас зад отбранат и успя да си поведе топката секунда преди стражът Веронезе да го връхлети и събори в наказателното поле. Последва дузпа за домакините, а Златан с безкомромисен удар вдясно от вратаря покачи на 2:0.

Крайният резултат бе оформен 14 минути преди края, когато Лукас Моура развинти пазача си отдясно и вдигна кълбото към близката греда, където Ибрахимович се извиси и с глава реализира 8-ия си гол от началото на сезона.

Така активът на ПСЖ се увеличи до 31 точки, а Ница поне временно остава на 11-ата си позиция със 17 в актива си.