Йовчев: Информацията за Бисеров е пристигнала отвън
Йовчев: Информацията за Бисеров е пристигнала отвън / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Информацията, която стои в основата на оттеглянето на зам.-председателя на парламента Христо Бисеров е пристигнала отвън. Това стана ясно от интервю на вътрешния министър Цветлин Йовчев за предаването „Дикoff" по Нова телевизия. Вицепремиерът отново даде да се разбере, че не е знаел за случая предварително и посочи, че това не е задължително.

В момента, в който е получена тази информация, председателят на ДАНС Владимир Писанчев я е предоставил на компетентните органи по съответния начин, посочи още Йовчев. По думите му вицепремиерът не трябва да се бърка в работата на службите, за да няма концентрация на власт, каквато имало в последните години.

„Ситуацията в страната в момента е уникална и трябва много внимателно да се действаме по отношение на протестите", каза още министърът на вътрешните работи в коментар на необходимостта премиерът Пламен Орешарски да напуска различни събития през задните изходи на сградите.

„Министър-председателят ми предложи поста предвид информацията, с която разполагаше за мен и с оглед на задачите, които трябва да решава правителството", категоричен беше Цветлин Йовчев. „Работил съм с главния секретар Светлозар Лазаров и го познавам. Той е корав служител, който в една такава ситуация може да води битка. Ще се справи", добави той.

Йовчев не е удовлетворен от оперативната работа по отношение на контрабандните канали. С контрабандата преди промените се е занимавала само ГДБОП, допълни той.

„Сега изграждаме такива възможности в полицията, за да може да хванем схемите на оперативно ниво. За да се разбие канал трябва да се събира достатъчно информация на оперативно ниво", обясни реформите си шефът на МВР.

Вътрешният министър отбеляза, че има много сериозни съмнения в посока на това, че хора по върховете в ГДБОП са свързани с контрабандните канали.

„Колкото и да престоя в МВР, смятам, че ще постигна нещо, което е по-добро от преди. За да стигнем на едно европейско ниво ще трябват години", посочи Цветлин Йовчев. „Устойчив резултат трябва да търсим, а не пушилка и бум-бум...", допълни министърът.

Източник: NovaNews.bg