Съдът остави Салахедин в ареста, пусна любовника му
Съдът остави Салахедин в ареста, пусна любовника му / снимка: Пресцентър МВР
Съдът остави Салахедин в ареста, пусна любовника му
68082
Съдът остави Салахедин в ареста, пусна любовника му
  • Съдът остави Салахедин в ареста, пусна любовника му

Нападателят на 20-годишната Виктория Салахедин Бин Аладин остава в ареста с решение на Софийския градски съд.

Магистратите обаче пуснаха на свобода срещу подписка набедения за негов помагач и любовник - транссексуалния Александър Симеонов.

Пред съда Аладин се оправда с употребата на наркотици и алкохол, а освен това по думите му самата Вики го била провокирала с обидата - „ти си бездомно куче, което яде от боклука".

Аладин и любовникът му бяха докарани от полицейски кордон пред съда, където посредством преводач започнаха да си разменят обвинения.

Стана ясно, че двамата са живели заедно 8 месеца, но докато Симеонов твърдеше, че е бил манипулиран и заплашван, за да приюти арабина, чужденецът каза, че приятелят му е бил човекът, който го е накарал да търси спасения зад граница.

Аладин беше задържан от гръцки полицаи, след като вече беше преминал пределите на България.

Съдът се съгласи с доводите на Сименов, че той е оказвал съдействие на разследващите и няма намерение да се укрива. Напротив - по думите на адвоката му той бил просто един изплашен човек, забъркал се с погрешния мъж.

Аладин призна вината си напълно, но с твърдението, че причината за нападението била употребата на наркотици и провокациите от страна на Виктория.

„Да, твърди, че го е обидила, но има видеозапис, който изслушах многократно. Там такова нещо няма. Той влезе с ножа в ръката с намерението да нанася удари", коментира прокурор Димитър Арабаджиев.

Не е ясно до каква степен алжирецът разбира български, за да осъзнае какви думи са били отправени към него. Това обаче не попречи на чужденеца да се опита да протака заседанието, представяйки се с друго име.

В крайна сметка обаче той призна, че се казва Салахедин Бин Аладин. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.