Местан не бил обсъждал с главния прокурор казуса „Бисеров”
Местан не бил обсъждал с главния прокурор казуса „Бисеров” / Sofia Photo Agency, архив
Местан не е обсъждал с главния прокурор казуса „Бисеров”
68066
Местан не е обсъждал с главния прокурор казуса „Бисеров”
  • Местан не е обсъждал с главния прокурор казуса „Бисеров”

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира в кулоарите на парламента, че не се е срещал с главния прокурор Сотир Цацаров по повод разследването за финансови нарушения срещу Христо Бисеров.

Местан лаконично обясни, че не вярва Бисеров да е напуснал страната, каквато информация се появи вчера.

„Аз официален разговор с главния прокурор и неофициален освен за прословутото обвинение на бившия премиер, че Доган го бил поръчал, спомняте си този скандал - във връзка с този скандал имах официална среща с главния прокурор, за която среща после ви информирах на пресконференция. Никога, по никакъв друг повод не съм имал друга среща с главния прокурор, ако изключим случайното ни пребиваване на една маса по време на заседанията на Консултативния съвет за по национална сигурност към държавния глава. Ако искате да направим една постоянна рубрика всяка сутрин да ви отговарям дали от последния въпрос досега - ще рече през 24 часа, да отговарям на въпроса дали съм се чувал с него", заяви Местан.

Лидерът на ДПС коментира, че е важен въпросът и за произхода на тези средства: „Той в значителна степен е риторичен, като очаквам да се съгласите, че ако тези сметки са от периода преди Бисеров да е станал член на ДПС, трудно бихте могли, дори и най-злонамерените политически опоненти на ДПС не биха могли да държат отговорна една партия при положение, че засегнатото лице през този период не е бил член на тази партия".