Премиерата на новия Междузвездни войни ще е на 18 декември 2015 г.
Премиерата на новия Междузвездни войни ще е на 18 декември 2015 г. / Gulliver/Getty Images

Следващият филм от сагата "Междузвездни войни" (Star Wars) ще се появи в киносалоните на 18 декември 2015 година, обяви компанията "Уолт Дисни", предадоха световните агенции.

През 2012 година "Дисни" закупи компанията създателка на "Междузвездни войни" "Лукасфилм" за 4,05 милиарда долара и обеща поне още три филма в поредицата, която е един от най-успешните филмови франчайзи за всички времена.

"Това очевидно е един от най-важните филми за нас в следващите години. Избрахме дата, която смятаме, че ще позволи на творческия екип да направи страхотен филм4, заяви изпълнителният директор на "Дисни" Боб Айгър, цитиран от БТА.

Премиерната дата на "Епизод 7" се различава от тези на предишните шест части, които излизаха през май, навреме за летния филмов сезон. Снимките на "Епизод 7" започват през пролетта на 2014 година под режисурата на Джей Джей Ейбрамс, най-известен като режисьор на новите два филма от поредицата "Стар Трек" (Star Trek).

Шестте филма от създадената от Джордж Лукас поредица "Междузвездни войни" са донесли над 4,4 милиарда долара в световен мащаб от премиерата на първия филм през 1977 година.