Нападнатата от алжирец Виктория вече си е вкъщи
Нападнатата от алжирец Виктория вече си е вкъщи / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Изписаха от болницата 20-годишната Виктория Христова, която бе ранена от алжиреца Салахедин Бин Аладин при нападение на магазин в центъра на София на 2 ноември. Лекуващите момичето специалисти са убедени, че не се налага провеждането на допълнително лечение в домашни условия.

Пациентката беше приета в „Пирогов" по спешност с рани в областта на главата, шията и ръцете. Тя остана под лекарско наблюдение няколко дни.

Нападението над 20-годишната студентка стана през нощта на 2 ноември. Виктория е била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица „Пиротска", където работи като касиерка. Около 02.00 часа в магазина влязъл чужденец, който след спречкване с момичето й нанесъл над 10 удара с нож по гърдите, шията и ръцете. Той успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина и избягал.

Разследващите установиха, че нападателят е 20-годишният алжирец Салахедин Бин Аладин, който няма статут на бежанец. Той се укриваше няколко дни и успя да напусне страната с намерението да стигне до Кипър, но бе задържан от гръцките власти.