Местан и МВР не знаят дали Бисеров е напуснал страната
Местан и МВР не знаят дали Бисеров е напуснал страната / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че не знае къде се намира Христо Бисеров. На журналистически въпрос дали е вярна информацията, тиражирана в редица медии, че Бисеров е напуснал страната, Местан каза, че няма такава информация. Той уточни, че не е виждал Бисеров, нито се е чувал с него от деня, в който бившият зам.-председател на ДПС го е информирал, че подава оставка.

Междувременно от МВР заявиха за „24 часа”, че не могат да се ангажират с информация дали Бисеров е напуснал страната. Бисеров няма забрана да напуска страната, срещу него няма влязла в сила присъда, така че може да пътува във всяка една страна от ЕС с личната си карта, коментираха още от МВР.

Пред журналисти в парламента Лютви Местан съобщи още, че ще предложи на парламентарната група и Централното оперативно бюро на Движението да номинира Алиосман Имамов за заместник-председател на Народното събрание.

Досега този пост се заемаше от Христо Бисеров, който в неделя подаде оставка като заместник-председател на парламента, заместник-председател на ДПС и председател на правната комисия, посочва БТА.

Той подаде и заявление за напускане на парламента и днес парламентът прекрати пълномощията му и като депутат. Четин Казак ще бъде предложен за председател на парламентарната правна комисия.

Местан уточни, че за избор на заместник-председател на партията компетенциите са на Централния съвет и допълни, че този въпрос не стои толкова остро и не предполага решение толкова бързо.