Питбул нахапа петгодишно дете в Свищов
Питбул нахапа петгодишно дете в Свищов / sxc.hu, архив

5-годишно момче от Свищов е нахапано по лицето от питбул, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново. Вчера по обяд в полицейското управление в крайдунавския град е получен сигнал за инцидент в района на болницата. По разкази на очевидци пострадалото дете е вървяло с 26-годишен мъж и държало на каишка кучето му порода "Джак ръсел териер".

Внезапно домашният любимец бил нападнат от свободно движещо се куче порода "Питбул". Ръселът опитал да избяга, при което в повода му се оплело 5- годишното дете и паднало на земята, озовавайки се между двете кучета. В резултат на това е било захапано в областта на лицето от питбула. Намиращи се в близост граждани са му помогнали и са го отвели в Спешна помощ – Свищов, където му е оказана първа помощ. След това детето е транспортирано в плевенската болница, без опасност за живота.

Разследването е установено, че до 27 октомври грижи за питбула е полагал 19-годишен младеж от крайдунавския град, известен на полицията и осъждан. След това животното е било продадено на 58-годишният Е. Д. от Свищов и е било отглеждано от него във вилен имот в местността "Стъклен". Пред униформените последният му стопанин обяснил, че същата сутрин е установил липсата на кучето. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство.