Прекратиха депутатските пълномощия на Христо Бисеров
Прекратиха депутатските пълномощия на Христо Бисеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Парламентът гласува оставката на зам.-председателя на Народното събрание Христо Бисеров. За решението гласуваха 138 народни представители, 10 бяха против, а 23 се въздържаха.

В неделя Бисеров депозира оставката си пред почетния председател на ДПС Ахмед Доган и пред лидера на партията Лютви Местан, а вторник - и в деловодството на парламента.

От движението обясниха, че мотивите Бисеров да се откаже от всички постове в парламента и партията са лични, а не политически, но не конкретизираха какви. Бисеров пък така и не се появи в парламента след решението си и не е коментирал какво го е мотивирало да се оттегли.

Никой в пленарната зала не взе отношение за оставката на Бисеров и оставката му беше гласувана без дебати.

На мястото на Бисеров в парламента трябва да влезе третият в листата на ДПС в Шумен, където той беше водач - Бюнямин Хасан, секретар на община Хитрино. Той е бил лансиран за областен управител на Шумен, но по неофициална информация Бисеров и Димитър Дъбов от БСП са провалили назначението.

В ДПС все още не са решили кого ще излъчат за зам.-председател за парламента, но за поста се сочат зам.-председателят на ДПС и шеф на икономическата комисия Алиосман Имамов или юристът от ДПС Четин Казак. За председател на правната комисия се коментира сегашният й зам.-председател Хамид Хамид или Казак, ако не бъде посочен за зам.-председател на парламента. Снощи се очакваше среща на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и на лидера на движението Лютви Местан, но в парламентарната група все още не знаят какво решение са взели за двата поста.