Български шофьор постави рекорд в Италия по концентрация на алкохол в кръвта
Български шофьор постави рекорд в Италия по концентрация на алкохол в кръвта / снимка: DarikNews.bg

Български шофьор на ТИР бе хванат с над 3 промила алкохол в кръвта в Италия, което е рекорд за страната. Той е катастрофирал около 10.00 часа в Северна Италия, съобщава БТА, като се позовава на местните медии.

Камионът е забелязан да се движи зигзагообразно по улиците на Тревизо в италианската област Венето, след което се блъснал в оградата на къща. По чудо не са пострадали други участници в движението, както и самият водач на ТИР-а.

Пристигналите на мястото на инцидента пътни полицаи заварили "мъртво пияния" водач, който се оказал 38-годишен българин. Алкохолният тест показал шокиращи резултати. Съдържанието на алкохол било над 3 грама на литър кръв при допустима норма от 0,5 грама. Според експерти това е рекорд в практиката на италианската пътна полиция. Срещу шофьора е образувано наказателно производство, а камионът е спрян от движение.

Само преди дни за "рекордьор" с 3 грама алкохол на литър кръв бе обявен 40-годишен румънец. С автомобила си "Волво С60" с българска регистрация той навлезе в отсрещното платно на шосето край Ливорно и се удари челно във "Форд Фокус", предизвиквайки смъртта на двама и тежки наранявания на други четирима души.