Готов е основният ринг на кръстовището на бул. Яворов
Готов е основният ринг на кръстовището на бул. Яворов / снимка: Община Благоевград

С пълна сила и повишен интензитет продължават работите по изграждането на ново кръгово кръстовище по бул. „Пейо Яворов“. Съоръжението, което ще облекчи трафика в района, където живеят десетки хиляди благоевградчани, се очаква да бъде завършено в най-кратки срокове. Вече е изграден основният ринг на кръстовището и тече работата по обособяването на прилежащата инфраструктура. Поставят се специални тактилни плочи по новите тротоарни настилки и пешеходни острови, за да се отговори на нуждите на хората с увреждания.

Новото пътно съоръжение е част от инвестиционната програма на кмета Камбитов и цели значително облекчаване на движението по една от най-натоварените транспортни артерии в града. След изграждането му хилядите, живеещи в района, ще скъсят времето за пътуване и ще намалят разходите за гориво, а пешеходците ще имат по-безопасни условия за пресичане на пътя. В кръстовището ще има две ленти за движение, пешеходни острови и зелена зона.

След мащабните ремонти и възстановителни работи по уличната мрежа в Благоевград и изграждането на новото кръгово кръстовище,  нови три улици ще бъдат преасфалтирани в квартал „Струмско“. Това са „Панайот Волов“, „Гемеджиите“ и „Солунските атентатори“, които не са били ремонтирани от десетилетия.