Заради окупацията на СУ преподавателите няма да излизат в принудителен отпуск
Заради окупацията на СУ преподавателите няма да излизат в принудителен отпуск / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

По повод на продължаващата акция на студентите ръководството на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се обръща към всички преподаватели и служители на Алма матер с призив за запазване на спокойствие. Това се посочва в съобщение, публикувано в сайта на СУ.

В него ръководството на Университета призовава преподавателите и служителите да носят със себе си своите служебни карти, както и да не влизат в пререкания със студентите.

В същото време ръководството призовава студентите да спазват договорката и администрацията да изпълнява всекидневните си задължения, за да не нарушава Софийският университет многобройните си договори, както и студентите да бъдат обслужвани поне на елементарно ниво.

Ръководството на Софийския университет категорично опровергава слуховете, че преподавателите и служителите ще бъдат пускани в принудителен отпуск, се посочва в съобщението. В него се отбелязва, че диалогът със студентите е ежедневен и не е прекъсвал от първия ден на тяхната акция.

Ръководството на СУ отново се обръща с призив за търпение към всички преподаватели, студенти и служители и изразява настойчивата си надежда, че учебният процес в Ректората ще бъде възстановен в най-скоро време, се посочва още в съобщението.