И Альоша с Тотев вън
И Альоша с Тотев вън / Ваня Неделчева

Паметникът на  Альоша на Бунарджика осъмна тази сутрин с огромен транспарант с надпис "Тотев вън!". Към 10.30ч. огромният надпис вече липсваше, установи репортерска проверка. Той е бил свален от специализиран екип на пожарната.

Акцията е насочена отново срещу кмета на града Иван Тотев. Зад нея застава фракцията "Пловдив без цензура", които са симпатизанти на движението на Николай Бареков "България без цензура", съобщават от централата. На въпрос на Дарик, кои са тези симпатизанти, хората на Бареков заявиха, че "нямат представа".

Районна прокуратура разпореди проверка за извършена хулиганска проява, която трябва да установи кой е поставил платното, което е с широчина един метър и дължина 20 метра. При огледа са открити алпинистки куки, с помощта на които транспарантът е бил закачен на паметника.

На 1 ноември плакат на „Ранобудните студенти", призоваващ пловдивчани да подкрепят протеста им, бе заменен с транспарант на „Пловдив без цензура", за което сигнализираха студентите. Плакатът на младежите е бил поставен около 4.00 ч. сутринта на тунела под Античния театър, но няколко часа по-късно е бил подменен с транспарант, на който отново пише „Тотев вън".

В Нощта на музеите и галериите Альоша бе маскиран с черна лента през лицето и червен плащ. Полицията все още не е установила извършителите.