Хилари Клинтън взела близо 400 000 долара за две речи
Хилари Клинтън взела близо 400 000 долара за две речи / снимка: Gulliver/Getty Images

Хилари Клинтън е инкасирала общо 400 000 долара за две речи, изнесени на организирани от банката Голдман Сакс конференции. Съпругата на бившия президент е запознала отбрана аудитория с мислите си на 24 и на 29 октомври, съобщават "Политико" и "Ню Йорк таймс", цитирани от БГНЕС.

Първата си публична изява в тази печеливша за нея седмица Хилари е имала на годишната конференция за алтернативно инвестиране /AIMS/, която беше закрита за медии и се състоя в четвъртък миналата седмица. Тя беше изключително за клиенти на американския финансов гигант. Участниците във форума бяха запознати с последните стратегически виждания на Голдмън Сакс и с продуктите, които предоставя банката.

Бившият държавен секретар на САЩ се изявила във вторник и на друго организирано от банката събитие - Builders and Innovators Summit, на което били обсъдени перспективите пред предприемачите и им били дадени съвети как да развиват и разширяват бизнеса си. От Голдмън Сакс отказали на "Политико" коментар за какво точно е говорила Хилари Клинтън на форума, както и защо именно тя е била поканена да изнесе основната реч на събитието.

Определено Хилари Клинтън е сериозно ориентирана към света на инвестициите, констатира "Политико". През юли тя посети компанията KKR, през септември беше гост на Carlyle Group. Все пак в медиите се появи информация, че при участието си в годишната конференция на инвеститорите на KKR Клинтън е отговаряла на въпроси на съоснователя на компанията Хенри Кравис за перспективите в Близкия изток и политиката на Вашингтон.

От пресофиса на Хилари Клинтън отказват коментар за изявите й.