Орешарски в Котел: Няма протест на лекарите, а спор
Орешарски в Котел: Няма протест на лекарите, а спор / Sofia Photo Agency, архив
Орешарски в Котел: Няма протест на лекарите, а спор
67856
Орешарски в Котел: Няма протест на лекарите, а спор
  • Орешарски в Котел: Няма протест на лекарите, а спор

Като свобода на мнение определи министър-председателят Пламен Орешарски студентските протести. „Това са типично политически искания, така че не е най-подходящо да се отправят към мен. Аз очаквах да имат други искания, професионални. Системата на образованието ни не е в превъзходно състояние и има много проблеми, които трябва да решаваме. Даваме си сметка, че за една година не могат да се решат” – коментира Орешарски в Котел. Според него няма протест на лекарите, а спор, който „ще разрешим, надявам се”.

Министър-председателят посети Котел, където присъства на празника на Котел и участва в националното честване на 200 години от смъртта на Св. Софроний епископ Врачански. В словото си той заяви, че е избрал Котел, тъй като много възрожденци са от балканския град, а и трябва да се обърне внимание на малките градчета в България. Пламен Орешарски допълни, че се радва, че в Деня на народните будители е в родното място на Софроний Врачански, Петър Берон, Стефан Богориди. „Сигурно е трудно да откриваме днешните будители, не защото ги няма, а защото обществото ни  е разединено. Тежките години на не едно изпитание накараха хората да се опитват да оцеляват сами за себе си. Днешният празник дава възможност да си припомним, че големите успехи се постигат с общи усилия. Няма по-подходящ ден от днешния, в който мога да заявя, че образованието е сред водещите приоритети и сега, и в бъдеще” – заяви премиерът.

 

Очаква се в 14.00 ч. министър-председателят Орешарски да посети Областна управа – Сливен, където да се срещне с областния управител Корнелий Желязков и кметовете на четирите общини в областта – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.