Кметът на Торонто заснет да се дрогира
Кметът на Торонто заснет да се дрогира / снимка: БГНЕС, архив

Кметът на Торонто Роб Форд може да си има неприятности с правосъдието, след като полицията предаде на съда видеозапис как той пуши крек (производно на кокаина), предаде Франс прес.

Канадската икономическа столица от май е разтърсвана от този скандал, породен от медийни разкрития, че кметът на града е наркоман.

През май две медии заявиха, че са изгледали кратък видеоклип, в който Форд пуши лула с крек в компанията на лица, идентифицирани като наркотрафиканти. Форд винаги е отричал да е консумирал крек, но признава, че е пушил канабис.

В момента на разкритията сайтът "Гоукър" и в. "Торонто стар" не можаха да представят видеоклипа, защото авторите му искаха поне 200 000 долара за него, предава БТА.

Полицията се сдоби с видеозаписа при конфискация на компютърни материали през юни в рамките на разследване на трафик на оръжия и наркотрафик в Торонто.

Полицията успяла да възстанови редица материали, които били изтрити от харддиск, сред които бил въпросният видеоклип. Видеозаписът е предаден на съда. Кметът още не е бил разпитан.