Инспектираха изграждането на канализацията в Първомайци
Инспектираха изграждането на канализацията в Първомайци / снимка: Пресцентър/ Община Горна Оряховица

Представители на Министерството на околната среда и водите, на Управляващия орган и Междинното звено към Оперативна програма „Околна сред" инспектираха изпълнението на проекта за изграждане на канализация и доизграждане на водопровод в горнооряховското село Първомайци. Експертите бяха придружени от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, ръководителя на проекта инж. Емил Томов, представители на строителната фирма и строителния надзор. Преди посещението на обекта, представителите на МОСВ проведоха кратка среща в Общината, на която присъстваха и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов и заместник-кметът Деница Коева.

При проверката бе констатирано, че графикът се изпълнява в срок, като са положени близо 32 000 м канализация и 2 500 м водопровод. Започнато е изграждането на преливника към помпена станция 2. Улиците с изградена канализация се подготвят за настъпването на зимния сезон като асфалтовата настилка, там където е била налична и е разрушена, ще се възстановява през пролетта.

През месец октомври продължи дейността основно по ул. „Княз Александър Батенберг", като целта е да се спази срока за работа по второкласния републикански път II-53, който изтича в края на месеца. Продължи и паралелното полагане на тръби по общинския участък на същата улица в посока с. Самоводене.