Студентите във Великотърновския университет преминаха към ефективна окупация
Студентите във Великотърновския университет преминаха към ефективна окупация / снимка: DarikNews.bg, Велико Търново

От днес окупацията на 321 аудитория на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” става ефективна, съобщи за Дарик един от организаторите на протеста Светлин Тачев. В понеделник и вторник протестиращите студенти допускаха колегите си на занятия в аудиторията, която е сред основните в Алма матер.

Проведената снощи кръгла маса на тема „Образованието в България”, в която се включиха ректорът проф. Пламен Легкоступ, преподаватели, представители на окупаторите и Студентския съвет, не стигна до консенсус по въпроса за окупацията.

Протестиращите се разграничиха от действията на Студентски съвет, който е против окупацията, напуснаха залата и заявиха в официална позиция, „че не искат да сриват държавата, но не е дошло времето за диалог, въпреки готовността им за преговори за доброто на България”.

Тази вечер се очаква нова дискусия по проблемите на образованието, информира още Светлин Тачев. По думите му снощи в залата са преспали шест души, а протестиращите са получили хранителни продукти и вода от подкрепящи ги техни колеги.

Още новини от Велико Търново