Пеневата чета от САЩ’94 иска пенсии
Пеневата чета от САЩ’94 иска пенсии / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Пеневата чета опря до НОИ. Пожизнени пенсии като на олимпийски медалисти ще поискат от парламента с петиция героите от САЩ ’94, съобщава в. „Стандарт”, като се позовава на звезди от тима.

Христо Стоичков, Красимир Балъков, Йордан Лечков и останалите от отбора готвят честване на 20-годишнината от победата на „Парк де пренс”. Тогава Емил Костадинов „закла петлите” и класира България за мондиала.

По време на юбилея ще бъде събрана подписката. В нея освен футболистите ще се включи и целият екип от треньори и помощници. Боби Михайлов ще внесе документа в Народното събрание.

„Успехът в САЩ донесе не по-малка радост от бронзов медал на олимпиада”, казват четвъртите в света. И припомнят, че досега всички правителства са ги лъгали. Бронзов медалист от олимпиада взима по 744 лв. пенсия (80% от три минимални заплати). „Заслужаваме поне толкова”, аргументираха се звездите. „Единствената ни награда остана, че сме почетни граждани на София - без билет за трамвая и на баня, но пък банята я затвориха”, споделят още футболистите.