Разпитаха нови свидетели по делото за проповядване на радикален ислям
Разпитаха нови свидетели по делото за проповядване на радикален ислям / снимка: DarikNews.bg, архив
Разпитаха нови свидетели по делото за проповядване на радикален ислям
67761
Разпитаха нови свидетели по делото за проповядване на радикален ислям
  • Разпитаха нови свидетели по делото за проповядване на радикален ислям

Пред Окръжния съд в Пазарджик трябваше да застанат 23 свидетели, но петима от тях не се явиха. Адвокатите на обвиняемите отказаха те да дадат показания и предложиха на съда, който уважи това искане, да бъдат заличени от списъка.

В показанията си свидетели заявиха, че част от обвиняемите не са проповядвали религиозна омраза, не е имало и политически послания в проповедите. Пред съда свидетели от Рудозем и Мадан казаха още, че познават част от обвиняемите, но не знаят същите да са членували в организацията Ал Уакф ал Ислями. Свидетел от Пазарджик заяви, че един от обвиняемите Ахмед Муса Ахмед наистина ежедневно е придружаван и от други лица, но те не са негова лична охрана.

Пред съда застана и техническият редактор на списание „Мюсюлмани” Салих Шабанов. Той не отрече, че някои от подсъдимите са имали публикации в списанието, но определи, че темата е била общорелигиозна.

Разпитани бяха още имами от Рудозем, село Чепинци и Смолян.

Следващото  заседание по делото е в сряда от 9.30 ч. На него остава да бъдат разпитани останалите новопризовани свидетели.