Локо Пд без публика срещу Левски и солена глоба
Локо Пд без публика срещу Левски и солена глоба / LAP.bg

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз постанови Локомотив Пловдив да домакинства на Левски без публика. Двубоят е на „Лаута“ в четвъртък.

Глобата, която пловдивчани ще платят за основния инцидент в мача с ЦСКА - ударен с бомбичка полицай - е 8000 лева. Допълнително Локо Пд е санкциониран с още 5000 лева за различни провинения - или общо 13000 лева.

От ДК обясниха, че не става дума за абсолютно същия инцидент, като на мача Нефтохимик – Локомотив Пд, когато „смърфовете“ отново бяха наказани с един мач без публика. По тази причина деянието на феновете не се таксува като рецидив.

Според заместник председателят на ДК Петър Величков е имало две опции за наказание на „черно-белите“ и те са предпочели мач на закрити врати, вместо на неутрален терен.

Локо Пд ще бъде задължен, на базата на доклад от полицията, да извърши допълнителни дейности за подобряване сигурността на стадиона. В противен случай полицията ще откаже да охранява домакинските мачове на отбора.

Комисията е преценила, че публиката на ЦСКА няма отношение към инцидента с полицая.

Локомотив Пловдив вече отнесе едно наказание през този сезон заради своите фенове. Отборите на Нефтохимик и Локомотив Пловдив бяха санкционирани от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз заради боя между привържениците на двата тима на стадион „Лазур“. Агитките на домакините и пловдивчани си спретнаха здраво меле на полувремето на мача, който „смърфовете“ спечелиха с 3:1. След този мач Локомотив Пловдив бе наказан да играе пред празни трибуни домакинството си на Локомотив София.