Театри ще подкрепят студентите, но няма да затварят врати
Театри ще подкрепят студентите, но няма да затварят врати / снимка: БГНЕС
Театри ще подкрепят студентите, но няма да затварят врати
67715
Театри ще подкрепят студентите, но няма да затварят врати
  • Театри ще подкрепят студентите, но няма да затварят врати

Театрите няма да затварят врати, но ще изразяват подкрепата си за студентите след всяко представление. Това заяви пред Дарик председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. По думите му има шанс театрите да затворят принудително единствено заради политиката на сегашното правителство в областта на културата.

По думите на Мутафчиев той и колегите му стоят плътно зад студентите, но театрите няма да затворят врати. „Театрите няма да затварят в подкрепа на студентите, а всеки театър, който подкрепя след спектакъла ще дама подкрепата си. Ситуацията в България е такава е, че именно поради лошата политика на това правителство и лошото му отношение към културата може и има голяма опасност да бъдат затворени, защото не им се изплащат парите и тогава вече колегите ще застанат със студентите много сериозно, защото принудително няма да могат да работят", каза той.

Христо Мутафчиев бе заедно със студентите от НАТФИЗ, които подкрепиха колегите си от СУ и окупираха най-голямата зала на висшето училище. „Бях НАТФИЗ, имаше около 150-200 деца, които окупират аулата и се присъединяват към протеста на студентите от Софийския университет", разказа впечатленията си Мутафчиев. Той припомни, че днес заедно с НАТФИЗ към протеста се присъедини и Великотърновския университет. „Най-вероятно сега ще последват и Пловдивския университет, и Варненския университет и навсякъде, където има студенти, всички ще трябва да станат", каза той.

Председателят на САБ беше сред първите, които изразиха подкрепата си към Раннобудните студенти още в първия ден на блокада на СУ.