Юлиян Гошев: БСП се нуждае от подмлaдяване
Юлиян Гошев: БСП се нуждае от подмлaдяване / Любима Калпачка, Дарик Благоевград, архив

Важен акцент в работата на организацията на БСП ще бъде подмладяване на структурата, заяви на първата си официална пресконференция като областен председател на партията в Благоевград Юлиян Гошев. Той поясни, че това е въпрос на организация и на конкретна работа в съответните избирателни секции.

"Ако в Благоевград има 120 секции и имаме по 3-ма млади хора, това е една младежка гвардия от 360 човека на които партията спокойно може да се опре", заяви Гошев.

По думите му в момента липсва активна политическа дейност сред хората. "В тази връзка сме разговаряли с депутата Емил Костадинов за едно по-масирано присъствие на народните представители в отделните селища, за да можем да чуем болките на хората и да обясним политиката, която води правителството", каза още Юлиян Гошев.

Той заяви, че усилията на организацията ще бъдат насочени и към проблема с патриотичната тематика. "Ние сме специална област и социалистическата партия трябва да има специален акцент по проблемите с патриотичното възпитание", допълни Гошев.

По време на пресконференцията присъства и народният представител Емил Костадинов, който коментира Бюджет 2014. "В близките дни проектът за бюджет ще влезе в Народното събрание. Можем да кажем, че това е бюджет на растежа и социалната отговорност. Главна цел на този бюджет е ускорен икономически растеж", заяви Костадинов. Той подчерта, че ръстът на БВП за 2014 е заложен на 1,8% и съпостави прогнозата за 2013-а, която бе 0,6%. "Чудеса не стават, но това е едно тройно увеличение", каза още Костадинов.

Той допълни, че въпреки тежката обстановка, е убеден, че правителството ще намери вариант за коледни добавки за българските пенсионери.

По повод подадената оставка от началника на РИО-Благоевград, Костадинов заяви, че очаква до дни, постът да бъде зает от Огнян Соколов, който е бивш образователен шеф в областта.

Подробности може да чуете в ефира на следобедната програма на Дарик - Благоевград.