Новият Мистър Видин е с кубински произход
Новият Мистър Видин е с кубински произход / Димитър Стефанов

Георги Цветков е новият Мистър Видин. Той бе избран на церемония, провела се в навечерието на празника на града.

Георги е на 21 години, от Видин, зодия Козирог, тегло 80 килограма и височина 184 см. Интересен факт от биографията му е, че има кубински произход. Владее три езика, изучава „Полимерно инженерство" в Химикотехнологичен и металургичен университет в София. С мода се занимава от година и половина. На миналогодишния конкурс бе втори подгласник, бил е и „Топ модел" на Северозапада.

За негови подгласници бяха избрани 17-годишните Владимир Петков и Николай Николов от Видин. И двамата участват за първи път в конкурс за красота. Претенденти за титлата „Мистър Видин" бяха осем момчета, подбрани на кастинг, отговарящи на изисквания за външност и артистичност. Специалната награда на организаторите тази година бе присъдена на Тинчо Вълчов - студент в Русенския университет, на 20 години.

Водеща на събитието бе Валерия Цимбал - победителка във формата „Умна и красива" („Шоуто на Слави"). Организаторите от модна агенция „X Model Group" раздадоха на участниците и публиката награди от AVON и специални талони за зареждане на горива от бензиностанция ТИП. Конкурсът бе част от програмата за празника на Видин и премина под логото "От любов към живота", свързано с ранната превенция и борбата с рака на гърдата.