Откриха парк „Разград” в турската община Одунпазаръ
Откриха парк „Разград” в турската община Одунпазаръ / netinfo

Откриха парк „Разград“ в турската община Одунпазаръ – съобщават от пресцентъра на община Разград.

Инициативата е на кметската управа на Одунпазаръ. На тържеството присъстваха: кметът на Разград Денчо Бояджиев, областният управител Стоян Ненчев, кмета на Одунпазаръ Бурхан Сакаллъ, околийският началник  на Одунпазаръ Селим Парлар, районният мюфтия на Разград Мехмед Аля, директорът на дирекция „Култура, спорт, туризъм” Цветана Бенонова, управителят на Общинския културен център Емине Халил, общински съветници и служители от Община Одунпазаръ. Церемонията вчера бе открита с танцово шоу на Центъра за представления и сценични изкуства.

Откриха парк Разград в турската община Одунпазаръ
netinfo

На церемонията кметът Бурхан Сакаллъ заяви, че в скоро време паркът, който е изграден върху 78 000 кв. м, ще бъде изцяло завършен. Той отбеляза, че е установен специален и стойностен мост на братството, простиращ се от Разград до Ескишехир.

В словата си кметът на Разград Денчо Бояджиев и областният управител Стоян Ненчев благодариха на кмета Бурхан Сакаллъ за реализацията на този значим проект и отбелязаха, че с това свое дело жителите на Одунпазаръ са спечелили важно място в сърцата на разградчани.

Тържествената церемония приключи с откриването на дарения от Община Разград „братски камък” с надпис „За приятелството няма граници.