60 деца със специални образователни потребности бяха обучени да работят с интернет
60 деца със специални образователни потребности бяха обучени да работят с интернет / Иво Кирилов, Дарик

60 деца със специални образователни потребности, 30 родители и 6 библиотечни специалисти преминаха обучение по информационни и комуникационни технологии по проект на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров". Партньори по проектът бяха Ресурсен център за подпомагане и интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности, както и библиотеките към читалище Зора"- Дупница и читалище "Пробуда"- Кочериново.
" Проектът беше насочен към три основни групи- деца от Кюстендил, Дупница и Кочериново, техните родители, библиотекарите, както и ресурсните учители. Първоначално чрез анкета проучихме информационните потребности на децата. Беше преминато и през обучение на библиотечни специалисти за работа с деца със специални образователни потребности. Основната дейност бе за начална или надграждаща компютърна грамотност за децата със СОП", заяви директорът на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" София Пейчева.
По проектът бяха създадени и информационни и комуникационни технологии за работа с деца със специални образователни потребности.
"Проектът дойде в много подходящ момент. Ние имахме намерение да осъществим извън класни дейности с учениците именно с библиотеката в Кюстендил. Резултатът е повече от положителен. Голяма част от децата искаха отново да участват, както и допълнителни часове. Те проявиха повишен интерес към компютърната технология. Часовете бяха много ползотворни.Децата могат вече да ползват интернет и да работят с текстовите програми, също така и да рисуват с компютрите", каза директорът Ресурсен център за подпомагане и интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности Мирослав Анев.

60 деца със специални образователни потребности бяха обучени да работят с интернет
netinfo