Родителите на русото ангелче я продали
Родителите на русото ангелче я продали / netinfo

Родителите на русия ангел Мария, която беше открита в катун в Гърция, продали детето, защото нямали пари. Сашка и Атанас Русеви имат девет деца и живеят в Николаево. Четиригодишното момиченце бе открито при рутинна полицейска проверка в град Фарсала, близо до Лариса, Централна Гърция.

Майката познала момиченцето по телевизията, разплакала се и поискала да си я върне.

Според брата на бащата Мария се родила в Гърция, докато родителите й били на гурбет. Те я оставили, тъй като не могли да извадят нужните документи, за да се върнат обратно с нея. Тогава Мария била на седем месеца.

Фанка, която е 11-годишната сестра на Мария, разказва, че детето било продадено от баща й в Гърция, а сестричката си разпознала на телевизора.

Гръцката полиция е изпратила на Интерпол всички доказателства, с които разполага за русото момиченце със зелени очи, включително ДНК проби, за да се търси възможно съвпадение в списъка на изчезнали деца. Гръцките власти са поискали още Интерпол да помогне в откриването на истинските родители на Мария, съобщи Ройтерс.

Детето е предадено на грижите на организацията "Усмивка за детето" и прокурор е поискал снимките му да бъдат публикувани, за да се помогне за откриване на истинските родители.