Двама връзват и оставят в полето млада жена от Сливен
Двама връзват и оставят в полето млада жена от Сливен / Дарик Сливен, архив

Двама мъже от Ямбол са в ареста за противозаконно лишаване от свобода на млада жена. Вечерта на 22 октомври в Областната дирекция на МВР - Ямбол е постъпил сигнал от жителка на град Сливен, че около 20.00 ч. същата вечер в землището на село Дражево, общ. Тунджа двама непознати мъже, чрез използване на физическа сила са я привели в безпомощно състояние, вързали ръцете и краката й и я лишили от свобода, след което я изоставили.

По-късно жената успяла да се освободи сама и потърсила помощ. В резултат на проведените незабавни издирвателни дейности от служителите на РУ “Полиция” Тунджа и РУ “Полиция” - Ямбол са установени извършителите на деянието – двама мъже на 27 и 29 години, жители на Ямбол. Те са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Работата по цялостното документиране на престъпната им дейност продължава. В РУ “Полиция “ – Тунджа е образувано досъдебно производство.

От полицията не съобщават подробности около целта на отвличането, нито за личността на жената, тъй като все още се работи по случая.