ВИДЕО: Без зрелище на „Сан Сиро“: Милан и Барса поделиха точките; Селтик надви Аякс
ВИДЕО: Без зрелище на „Сан Сиро“: Милан и Барса поделиха точките; Селтик надви Аякс / Gulliver/Getty Images

Отборите на Милан и Барселона не успяха да излъчат победител в един от най-чаканите двубои от груповата фаза на Шампионската лига. Мачът на стадион „Сан Сиро“ в Милано приключи при резултат 1:1, като и двата гола паднаха още през първото полувреме на срещата и бяха дело на Робиньо и Лионел Меси.

Въпреки кадровите си проблеми, съставът на Милан започна много силно мача и успя да упражни домакински натиск още в началните минути на срещата. Атаките на „росонерите“ преминаваха предимно по лявото крило, където често оперираше завърналия се Рикардо Кака.

Още в седмата минута Съли Мунтари прати топката в мрежата, но попадението му бе отменено заради засада. Нищо обаче не успя да помогне на Виктор Валдес само две минути по-късно, когато Милан излезе напред в резултата. След безобразна грешка на Хавиер Масчерано в центъра на терена, който не успя да изчисти топката, Робиньо открадна и подаде към Кака. Бразилецът не понечи да стреля от удобна позиция, а вместо това върна към Робиньо в наказателното поле, който с лекота прати топката покрай вратаря.

Футболистите на Барселона реагираха веднага и бързо изравниха играта, като започнаха да владеят топката в по продължителни периоди от мача. Въпреки това обаче, възпитаниците на Тата Мартино трудно стигаха до удари по посока вратата на домакините.

В 19-ата минута гостите стигнаха до пряк свободен удар вдясно от вратата на Милан, след като Как игра умишлено с игра. Лионел Меси застана зад топката, който стреля изненадващо директно към вратата, но късметът бе на страната на „росонерите“ и топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Логичното все пак се случи в 23-ата минута, когато каталунците успяха да върнат попадението. След неразбирателство в халфовата линия на Милан, футболистите на Барселона откраднаха топката и се озоваха четирима на двама в наказателното поле на домакините, Меси получи коженото кълбо и след като преодоля един бранител, я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА!

Барселона продължи да играе по-добре, но на няколко пъти Неймар не успя да намери целта, стреляйки покрай вратата. От своя страна тимът на Милан предпочиташе да действа на контраатака.

Втората част започна с по-добра игра за каталунците, но в 51-ата минута Робиньо пропусна уникален шанс пред Виктор Валдес. Съли Мунтари изведе Робиньо абсолютно сам срещу вратаря на гостите, но бразилецът не успя да спре топката, която мина между краката му. Отговорът на Барса дойде чрез Иниеста, който три минути по-късно излезе на отлична позиция, но ударът му с левия крак бе спасен от Амелия.

В 64-ата минута в игра се появи звездата на домакините Марио Балотели, но и той не успя да помогне на своите за пълен успех в мача. Италианският национал лекуваше травма през седмицата и бе под сериозен въпрос за мача, но в крайна сметка стисна зъби и излезе на терена.

В крайна сметка двата тима не успяха да се изненадат и поделиха точките на „Сан Сиро“.

В същото време, в другия мач от групата, Селтик се наложи като домакин на Аякс с 2:1, въпреки проблемите с окомплектоването на състава си. „Детелините“ бяха по-добрият тим и заслужено стигна до трите точки. Резултатът в Глазгоу бе открит в последната минута на първата част, когато домакините стигнаха до дузпа. Зад топката застана Джеймс Форест, който не сгреши. Десет минути след подновяването на играта, Бирам Каял заби за втори път коженото кълбо във вратата на гостите, с което до голяма степен предреши крайния победител. В продължението на срещата, Аякс все пак стигна до почетен гол, дело на Ласе Шоне.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА!

След изиграването на три кръга от груповата фаза на Шампионската лига, Барселона продължава да е лидер с актив от седем точки. Втори е тимът на Милан с две по-малко, а третата позиция е за състава на Селтик, който записа първи успех и има три точки на сметката си. Последен е Аякс с една единствена точка.

В следващия кръг Милан ще върне визитата на Барселона на „Камп Ноу“, докато Аякс ще посрещне Селтик в Амстердам.