Кметът: Мениджърският екип на Етър показва професионализъм, през ноември стадионът трябва да е готов
Кметът: Мениджърският екип на Етър показва професионализъм, през ноември стадионът трябва да е готов / Дарик нюз, архив
Даниел Панов: Мениджърският екип на "Етър" показва професионализъм, през ноември стадионът трябва да е готов
67566
Даниел Панов: Мениджърският екип на "Етър" показва професионализъм, през ноември стадионът трябва да е готов
  • Даниел Панов: Мениджърският екип на "Етър" показва професионализъм, през ноември стадионът трябва да е готов

След посрещането на купата на Шампионската лига по футбол във В. Търново кметът Даниел Панов коментира продължаващия вече осми месец ремонт на терена на стадион „Ивайло”, както и строежа на изкуствен терен до Спортното училище и нова спортна зала до СОУ „Ем. Станев”. По думите му още в началото на ноември футболистите на „Етър ВТ” ще могат да играят на стадион „Ивайло”. Според него частичното спиране на ремонта там е наложено от появили се допълнителни строителни дейности, но съвсем скоро обектът ще бъде завършен. Геоложко проучване пък води до забавянето в работата на площадката до Спортно училище.

- Г-н Панов, в неделя "Етър ВТ" победи силния отбор на"Локомотив" (Мездра)  в Дебелец. Кога ще се върнат "виолетовите" на стадион "Ивайло"?

- Ремонтът на стадиона беше частично спрян поради допълнителни строително-монтажни работи. Надявам се, че до края на октомври - началото на ноември строителната фирма ще завърши самия обект. Смятам, че мениджърският екип на "Етър" и управителният съвет показват добър професионализъм в ръководенето на футболния клуб и неслучайно победата над "Локо" (Мз) е знакова.

- Реално кога отборът ще се завърне у дома?

- Предполагам, че от ноември, но има технологично време за затревяването, докато се хванат чимовете. Не мога точно да кажа точно колко време ще е необходимо.

- Как върви другият строеж до Спортното училище?

- Също има допълнителни строителни работи, тъй като там нямаше геоложко проучване. Имаше такова, но излезе скала. Там изцяло за самия терен отговарят женския футболен клуб "Болярки". След уточняване с архитекта на проекта и главния архитект на Велико Търново и дирекция "Строителство" в Общината нещата ще продължат.

- Спортната зала до СОУ "Емилиян Станев"?

- Строежът на залата също върви. Навсякъде във всички проекти, представени в рамките на месеци, после излизат допълнителни работи, които трябва да се уточняват.

- Водихте ли разговори с Министерството на спорта за следващия транш за терена до спортното?

- Това може да ви каже президентът на "Болярки" г-н Грозданов.

Интервюто с Даниел Панов можете да чуете в звуковия файл.