Скандален видеоклип на СтЗ Отбора разгорещи мрежата
Скандален видеоклип на СтЗ Отбора разгорещи мрежата / снимка: DarikNews.bg, Стара Загора
„Да са ши’йш, да са пра’йш” - скандално видео взриви социалните мрежи
67497
„Да са ши’йш, да са пра’йш” - скандално видео взриви социалните мрежи
  • „Да са ши’йш, да са пра’йш” - скандално видео взриви социалните мрежи

Скандален видеоклип към песента на СтЗ Отбора „Да са ши’йш, да са пра’йш” обиколи мрежата. Разгорещена полемика в сайтовете за споделяне на музика и в социалната мрежа предизвика сюжетът на видеото - ученичка шмърка кокаин от учебник по български език за осми клас. Дрогата е получена от дилър, който по-късно пребива и изнасилва момичето, което го търси за нова стока.

Видеото към песента се появи в сайтове за споделяне на музика преди около седмица. За този период то има над 10 000 гледания. Според мениджъра на групата Стоян Стоянов тази цифра не е толкова голяма. „Предишната ни песен бе гледана 100 000 пъти. По-скоро това е малко изкуствено създаден скандал”, коментира той при гостуването на групата в студиото на Дарик.

Според Стоянов кадрите в клипа представят напълно реална ситуация. Той призова институциите, някои от които вече обявиха, че ще се самосезират по случая, да прекарат един ден в някое училище. „Това се случва всеки ден. Просто взехме действителността и я сложихме пред очите на хората. Не възпитаваме децата с този клип. Подчертавам, че и в двата сайта където той е пуснат е забранен за гледане от лица под 18 години”, коментира още той.

Момичето, което участва в скандалния клип и играе главната роля, всъщност е ученичка от Стара Загора. „Наркотикът” пък е натрошен обикновен аналгин. „Тя е в осми клас и предварително сме разговаряли с родителите й. Те са наясно и подкрепят идеята. Всички около тях го правят и смятат, че перфектно сме пресъздали действителността. Всички заедно се надяваме по този начин да помогнем на други родители, които нямат представа какво реално се случва с децата им”, разказаха от СтЗ Отбора.

Клипа може да видите ТУК

Още новини от Стара Загора