Гришо: Една моя мечта се сбъдна, Стокхолм е специално място за мен
Гришо: Една моя мечта се сбъдна, Стокхолм е специално място за мен / снимки: БГНЕС

Първата тенис ракета на България Григор Димитров заяви след победата си на финала на турнира в Стокхолм срещу Давид Ферер, че се е сбъднала една негова мечта. Той добави, че шведската столица е едно специално място за него.

„Изключително радостен съм, една мечта се сбъдна. Все още съм твърде развълнуван и не намирам думи”, сподели Григор Димитров.

„Изключително радостен съм, една мечта се сбъдна. Благодаря на Давид за битката, винаги е трудно да се играе срещу теб. Благодаря на отбора си, на моя треньор, на моя агент, на всички замесени в организацията на турнира”, добави Гришо.

„Все още съм твърде развълнуван и не намирам думи. Това е много специален турнир за мен и точно тук да спечеля първата си титла е страхотно. Тук винаги се чувствам у дома си. Изключително щастлив съм и догодина ще се завърна”, каза още Димитров.

Григор Димитров постигна исторически успех за българския тенис, след като вдигна титлата на турнира в Стокхолм! След спиращ дъха финал срещу номер 3 в света Давид Ферер, хасковлията стана 8-ия играч за сезона, който вдига първата си титла на турнир на ATP.

Димитров записа и втори успех в кариерата си над тенисист от топ 3, след като приключи жестоката битка с иберийския гладиатор в три сета - 2:6, 6:3, 6:4. С триумфа си той спечели 250 точки за световната ранглиста и 95 700 евро от наградния фонд. След доброто си представяне в шведската столица Григор ще се изкачи с шест места в ранглистата и от понеделник ще заема 22-оро, което е най-доброто постижение в неговата кариера.

През следващата седмица българският тенисист ще участва на силния турнир от сериите АТР 500 в Базел, като в първия кръг ще се изправи срещу чеха Радек Щепанек.

Гришо Една моя мечта се сбъдна Стокхолм е специално място за мен
netinfo