Стойчо Стоев: Надявам се мачът ни с Литекс да се запомни повече от ЦСКА – Левски
Стойчо Стоев: Надявам се мачът ни с Литекс да се запомни повече от ЦСКА – Левски / LAP.bg

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев говори пред Гонг няколко дни преди двубоя на неговия тим срещу Литекс. Двата отбора заемат първо и второ място в класирането, а ден преди срещата между тях ще се състои и вечното дерби между ЦСКА и Левски.

„Със сигурност Левски и ЦСКА е дерби от доста години. Лудогорец и Литекс се получи дербив последните години. Предполагам, че и двата мача ще са стойностни. При нас и двата отбора са в челото и играят добър футбол. Надявам се да стане двубой, който да остане повече в главите на хората, от колкото Левски и ЦСКА“, каза Стоев. Той разкри, че единствения футболист, който няма да играе поради здравословни проблеми е Георги Терзиев, който не е възстановен на 100%. „Другите контузени се завръщат лека-полека в игра и това ще ни даде по-голяма вариативност. Мисля, че ще издържим на темпото. Подготовката е насочена така, че да използваме играчите, които са във форма. До момента се справяме“, каза Стоев.

„Всеки предстоящ мач е най-важен. В никакъв случай не ги делим. Предстоящите два двубоя са съвсем различни по важност, но са еднакво важни за мен. Няма деление. В никакъв случай няма да щадя някой футболист, за да го предпазя за мача с Одеса. Свикнахме на този цикъл и може да се справим с възстановяването на футболистите. Литекс вкара доста млади и кадърни футболисти в отбора. Играят заедно, натрупаха самочувствие. Това е изграден и добър отбор“, допълни треньорът на шампионите.

„Темата с картоните на Светослав Дяков е малко преувеличена. До сега изиграхме 8 мача в Европа и той има два жълти картона, което е в рамките на нормалното. В даден момент си изкарва ненужен жълт картон, но не бих казал, че е от грубите състезатели. Такова име му се създаде най-вече в националния отбор, защото там си извади доста картони. В клубния отбор е малко по-дисциплиниран“, каза по този повод Стоев.

„Не правя сметки какъв резултат на ЦСКА – Левски би удовлетворил Лудогорец. Има толкова мачове до май месец, така че е твърде рано да се правят каквито и да било сметки“, завърши специалистът.