124-а вечер, протестиращи скандираха Оставка по време на мача с Чехия
124-а вечер, протестиращи скандираха Оставка по време на мача с Чехия / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

За поредна вечер се проведе протест в столицата срещу кабинета „Орешарски".

За 124-и път протестиращите се събраха по установена традиция пред сградата на Министерски съвет. Към 19.30 ч. протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на столицата са били около 150 души, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След това хората се отправиха към сградата на Народното събрание. Там те скандираха „Оставка", „Червени боклуци", „Избори" и „Мафия". Недоволните граждани свиреха на свирки, тупаха на барабани и развяваха българските знамена.

Полицейското присъствие беше засилено в центъра на София и заради мача България-Чехия, където се пренесе и емоцията от протеста.

Скандирания "Оставка" огласиха Националния стадион "Васил Левски" точно в 14-ата минута от мача с Чехия. Анти-Орешарски скандиранията се повториха и в 14-ата минута от второто полувреме на футболната надпревара.

Протестиращи се заканиха за тази Акция #ОСТАВКА по-рано на сайта NOresharski!. „Днес е и 124-ият ден от протестите #ДАНСwithme, в който България казва, че не желаем проваленото корумпирано управление на държавата. Да използваме публичността на големия мач, за да поискаме отново оставката на Орешарски - така както го направихме в Италия и Малта, така както го направихме на концерта на великия Роджър Уотърс, така както го правим всеки ден на площада и в интернет!", призоваха в съобщението си организаторите.

Последните вечери протестите отново възвърнаха своята сила и се трансформираха в игра на нерви между протестиращи и полиция.

Протестите започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от Народното събрание.