Елитът на туристическия бизнес подаде ръка на студентите от Варненския свободен университет
Елитът на туристическия бизнес подаде ръка на студентите от Варненския свободен университет / Снимка: Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”

Занятията на бакалаврите от специалностите "Бизнес мениджмънт в туризма" и "Международен бизнес мениджмънт" във Варненския свободен университет започнаха със запознаване с дейността на големите курортни комплекси край Варна - "Свети Свети Константин и Елена" и "Ривиера", както и с организацията и работата на "Гранд хотел Варна". На срещата със студентите присъстваха Елена Косева - изпълнителен директор на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД, Виолета Берова - главен мениджър Хотел & СПА "Астера", Ивелина Александрова - главен мениджър хотели  "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД, Мирослава Малчева - фронт офис мениджър  нс "Хотел-галерия Графит", Анелия Василева - управляващ директор на "Ривиера" АД, и Ина Недева - юрисконсулт на "Гранд хотел Варна".

Срещата на студентите с представители на туристическия бранш е част от инициативата на Варненския свободен университет "Въвеждащи дни в професията", която дава възможност на младите хора се запознават с практическото приложение на избраната от тях специалност още в самото начало на следването си.

В рамките на срещата, реализирана с любезното домакинство на Хотел-галерия „Графит”, бе обявено и предстоящото учредяване на браншово настоятелство, което ще подпомогне професионалното и практическо изграждане на бъдещите специалисти в сферата на туризма. Целта на създаването на браншовото настоятелство на специалността "Бизнес мениджмънт в туризма" е представителите на практиката да участват активно в учебния процес, като консултират учебните планове, внасят практически елемент в лекционните курсове и осигуряват практики за студентите в специалността.

Срещата се проведе под патронажа на проф. д.ик.н. Анна Недялкова - президент на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, а инициативата е на факултет Международна икономика и администрация с декан доц. д-р Елеонора Танкова. Факултетът е една от най-динамично развиващите се структури в рамките на Варненския свободен университет, която работи в посока задълбочаване на практическото обучение на своите възпитаници.

В резултат на инициативата „Въвеждащи дни в професията” ще бъде реализирана стажантска програма, в която ще се включат над 40 студенти от специалностите "Бизнес мениджмънт в туризма" и "Международен бизнес мениджмънт". Те ще имат възможност да започнат своя професионален път още през май 2014 г. в едни от най-престижните комплекси по родното Черноморие.

Всяка година Варненският свободен университет създава нови възможности за студентски стажове и практики. Това прави нашите студенти едни от най-добрите специалисти, които придобиват практически умения още по време на следването си и се превръщат в предпочитани кандидати за свободните работни позиции.