В. Търново с престижна награда от Портала на българските общини
В. Търново с престижна награда от Портала на българските общини / снимка: Община В. Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов получи престижната награда „Развитие на туризма” по време на церемонията за връчване на първите годишни награди, присъждани от Портала на българските общини Kmeta.bg. Велико Търново е една от 9-те общини, получили престижните награди, определени с гласуване между кметовете на 264-те общини в България.

За първите 9 месеца на тази година ръстът на туристическите посещения в iтарата столица е над 30 %. Над 400 000 туристи са посетили Велико Търново, като съществен принос за увеличението на туристите имат новите туристически атракции.

„Наградата е особено значима, защото е присъдена след гласуването на всички 264 кметове на общини от страната”, каза Даниел Панов. По време на награждаването градоначалникът заяви, че приема наградата като признание за труда на всички, работещи в областта на туристическата индустрия и свързаните с нея услуги. Според него призът е поредно престижно признание за водещата роля в национален мащаб, която Велико Търново има за формиране на водещите тенденции в областта на туризма.