Община Павликени защити сертификати за качество и сигурност на информацията
Община Павликени защити сертификати за качество и сигурност на информацията / снимка: Пресцентър/ Община Павликени

Община Павликени премина успешно одит и получи серификатите за качество ISO 9001:2008 и ISO 27001:2005. Двата документа бяха връчени на кмета инж.Емануил Манолов от представителя на одитиращата компания RINA-България Ваня Иванова по време на тържествена сесия в петък.

От 18 март тази година в Община Павликени е внедрена интегрирана система за управление чрез стандартите ISO 9001: 2008 (за управление на качеството) и ISO  27001:2005 (за управление на сигурността на информацията). Системата за административно – правно и информационно обслужване на физически и юридически лица и защита на информацията от широк кръг заплахи  гарантира неприкосновеността на работните процеси в общинска администрация; минимизира загубите при аварии, инциденти и природни бедствия и максимизира възвращаемостта на инвестициите.

В началото на т.г. Община Павликени избра за серитифицираща фирма РИНА България. През септември Общината премина успешно през двата етапа на одит и в Деня на българската община получи двата сертификата.

„Получаването на двата сертификата е голяма чест, но и голямо задължение и отговорност. Да направим така, че тази система за управление на качеството да не бъде просто една авторитетна грамота, закачена във фоайето, а да бъде действаща система, която ще е от полза за сигурността на информацията, която минава в община Павликени. Спазването на стандартите, които въведохме за защитаване на сертификатите, ще оптимизира услугите, които ние извършваме към гражданите в името на тяхното по-качествено и по-пълно обслужване”, каза инж.Емануил Манолов при получаване на двата сертификата.