Орешарски се чувствал прекрасно, влизайки през задния вход и с кордон
Орешарски се чувствал прекрасно, влизайки през задния вход и с кордон / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Пламен Орешарски
67239
Пламен Орешарски
Атмосфера от излизането на премиера
  • Пламен Орешарски
  • Атмосфера от излизането на премиера

В държавата има толкова много неща за вършене, че ако тези хора, които са отвън, можеха да го свършат, да го бяха свършили през последните четири години. Това заяви премиерът Пламен Орешарски след работна среща с гръцкия бизнес в хотел „Шератон", който се намира точно срещу Министерския съвет. На излизане премиерът бе освиркан от протестиращи.

След като не успяха да го пресрещнат на влизане, хората се ориентираха към задния вход на хотела, който се намира от към фонтана на президентството. Там бяха разположени около 100 полицаи и служители на жандармерията. Точно тогава имаше и елемент на изненада - полицаите се построиха в кордон, сякаш премиерът трябва да излезе, но след около пет минути развалиха кордона, а служебната кола на Пламен Орешарски дойде от към църквата „Света Неделя" и на практика протестиращите не успяха да го пресрещнат. Само минути по-късно от към президентството излезе още един кортеж с два автомобила, този път протестиращите ги освиркаха силно и дори тичаха след автомобилите. Обаче се заговори, че това е кортеж на президента Росен Плевнелиев.

Орешарски се чувствал прекрасно влизайки през задния вход и с кордон
netinfo

Орешарски бе категоричен, че може да издържи така до края на мандата и че в демократичните държави има избори, с които се решава кой да управлява държавата.

На въпрос как се чувства, след като винаги трябва да влиза през задния вход и да е съпровождан от кордон полиция, Орешарски отговори лаконично: „Прекрасно се чувствам, защото има толкова много неща, които трябва да се случат в държавата и ако тези хора можеха да го свършат, да го бяха свършили в последните четири години".

Премиерът отказа да коментира втория вот на недоверие срещу кабинета си, защото все още не се е запознал с мотивите за него. Той обаче допълни, че му се струва, че вносителите на вота „прибързват".

Орешарски не коментира и решението на Конституционния съд, с което Делян Пеевски остава депутат. „Очаквате да коментирам решения на съда ли?", коментира Орешарски.

Орешарски се чувствал прекрасно влизайки през задния вход и с кордон
netinfo

Орешарски се чувствал прекрасно влизайки през задния вход и с кордон
netinfo

Последните две вечери протестите отново възвърнаха своята сила и се трансформираха в игра на нерви между протестиращи и полиция.

Снощи десетки бяха опитите от страна на демонстрантите да стигнат до сградата на МВР. Двайсетината младежи, които водеха шествието, търсеха всевъзможни начини да го насочат към вътрешното министерство. Всички опити завършваха с блокади от полицейски кордони, има шестима души арестувани .

Във вторник след новината, че Делян Пеевски остава депутат, напрежението се покачи, като протестиращи гониха премиера и неговата кола в центъра на София. Същият ден имаше напрежение и пред Министерски съвет, където се появи информация, че са на среща премиерът Пламен Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев. Стигна се до арести отново на шестима души за хулиганство.

Орешарски се чувствал прекрасно влизайки през задния вход и с кордон
netinfo