Ремонтът на терена на Ивайло навлиза в последна фаза, мачове най-вероятно на пролет
Ремонтът на терена на Ивайло навлиза в последна фаза, мачове най-вероятно на пролет / Дарик нюз

Възможността футболният „Етър В. Търново” да домакинства на стадион „Ивайло” в мач от есенния дял на първенството на Северозападната „В” група става все по- хипотетична.  Последният мач на „виолетовите” в къщи е на 17 ноември срещу „Ботев” /Луковит/. До тогава теренът обаче едва ли ще е готов за игра. Изпълнител на строителните дейности, започнали официално на 11 март, е консорциум от три фирми със седалища във В. Търново, София и Шумен. Става дума съответно за ВТ „Инженеринг” ООД, „РБ Грийн” ООД и „Топлоснабдяване-2000” ООД. Съдружнците са се регистрирали като консорциум „Спортстрой- ВТ 2012”.

Повече от половин година след първата копка ремонтът на игрището е на фаза насипване на последния слой пясък, смесен с хумос. След него идва ред на тревата, която е внос от Гърция. На нея обаче и трябват поне двайсетина дни за вкореняване, а не се знае и какво ще е времето от тук нататък. А да се рискува и да се съсипе новият терен само заради един мач е безмислено, така че най- вероятния първи мач на него ще е от пролетния полусезон.

За ремонта на терена правителството на ГЕРБ отпусна 600 000 лв., след посещения на Бойко Борисов и Симеон Дянков, а проектът предвиждаше дренаж, автоматична поливна система и затревяване. По- късно бе включено и отопление, за което Община В. Търново плаща допълнително.

По договор работата трябваше да приключи до 11 юли, но строителите се оплакаха, че яка скала ги е забавила, а и не са били предвидени канавки за отводняване на пистата, които са много необходими. Сроковете за завършване първо бяха края на август, а след това този на септември.

Наскоро Общинският съвет гласува още 267 876 лева и работата, която бе спряла на горе долу 2/3 насипан с пясък терен започна отново. В понеделник пясъкът бе валиран, но тепърва предстои последният етап. Колко ще продължи той предстои да разберем.