Пенев: Мачът с Армения не е по-специален
Пенев: Мачът с Армения не е по-специален / LAP.bg

Селекционерът на България Любослав Пенев заяви, че предстоящият ключов сблъсък срещу Армения не е по-специален от останалите срещи от квалификационния цикъл за Мондиал 2014. „Трикольорите“ гостуват в Ереван, като при успех ще увеличи значително шансовете си за класиране на бараж.

„По-спокоен съм. Има по-малко ударени футболисти, доволен съм защото ще имам по-голям избор при определянето на състава. Фактът, че имаме доста футболисти, които висят с картони, ме притеснява. Опитваме се да играем твърд футбол и получаваме картони, къде заслужено, къде не. Именно заради това съм взел по-голяма група играчи. Ако има някой контузен или наказан да можем да реагираме“, коментира Пенев по повод проблемите с контузени играчи.

„За мен мачът с Армения не е по-специален. Той е като всеки един от другите мачове. Не мисля, че във футболистите ще има напрежение преди този двубой, предвид факта, че сме близо до голямата цел – бараж. Според мен напрежението бе в началото, докато се завърти колелото в групата.

Мачът в Ереван е разковничето за второто място в групата. Затова ще бъде по-тежък, това обаче не означава, че ако победим в Армения, в София ще ни бъде по-леко срещу Чехия. Намираме се в много силна група и всички мачове са тежки. Остават ни два мача, а най-важното нещо е, че второто място зависи изцяло от нас“, каза още селекционерът на България.

„Дори и да има провокации от страна на домакините, трябва да сме достатъчно силни и да се преборим с тях. Едно от най-силните качества на арменците са техните контраатаки. Доволен съм от досегашното старание на футболистите. Във всеки един мач от групата сме допускали грешки, но се стараем да ги сведем до минимум и да стигнем до победата. Почти наясно съм със състава, но няма да избързвам с него, защото имаме още две тренировки“, сподели още Пенев.