Министерство на спорта мълчи и увърта за стадион Пловдив
Министерство на спорта мълчи и увърта за стадион Пловдив / снимка : dariknews.bg/ архив

Уклончиво писмо с неясен отговор е получила Община Пловдив от министъра на спорта Мариана Георгиева по въпроса за реконструкцията на стадион Пловдив. Още в края на август местната управа поиска официално правителството да отпусне 30 млн. лева за реконструкцията на стадиона. От Министерството отговарят любезно, че все още не са взели окончателно решение, къде, дали и какъв да бъде стадиона, след което в началото на миналата седмица Община Пловдив изпраща второ писмо.

В доводите се посочва, че във време на криза е по-добре да се дадат между 20 и 30 млн. лева за реновирането на двуетажния стадион до Гребната база в Пловдив, отколкото да се строи нов такъв в София. Писмото бе подкрепено с експертната оценка на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) на базата, на която се формира исканата сума.

Вече близо два месеца от Министерството на младежта и спорта не отговарят и на официално запитване на Дарик радио, в което се настоява за ясно становище по въпроса.  Въпреки неколкократните обещания за интервюта и участия в актуални предавания,  позицията на министерството относно този спортен обект, който може да бъде превърнат в изключително удобна база за подготовка на спортисти и провеждане на големи спортни състезания, остава неясна.

За спасяването на стадион Пловдив се мобилизираха и пловдивските депутати от всички политически сили по инициатива на бившия областен управител Здравко Димитров. Тези дни ще бъде учреден инициативен комитет, в който ще участват депутати от всички политически сили.

 

Във фейсбук вече има страница за реконструкция и довършване на стадион Пловдив и всеки, който иска да подкрепи идеята, може да се присъедини.