Разочарованият Ивайло Петев: Не съм престъпник и крадец
Разочарованият Ивайло Петев: Не съм престъпник и крадец / LAP.bg

Ивайло Петев обяви, че вчерашната случка на „Герена“ го е отказала от желанието да стане старши треньор на Левски. Специалистът даде пресконференция, на която обяви мотивите за решението си.

„Първо, искам да благодаря на ръководството на Левски за отправената покана към мен, с най-добри участва я приех. Изключително голяма амбиция имаше в мен, за да дам своя принос за излизане от моментното състояние на отбора“, сподели Петев.

„Но това, което се случи вчера е една изключително грозна ситуация и сцена, която се разигра. Дали е тенденциозно, или не, имам мнение, но ще си го запазя. Поради евентуални такива в бъдеще, аз не бих желал да работя в такава обстановка в клуб, който ще празнува 100-годишнина. Това ми е мотивът, за да не съм треньор на Левски“, каза още треньорът относно осуетеното представяне на специалиста като треньор на Левски. Фенове на клуба нахлуха на пресконференцията вчера и насила свалиха синия екип, с който Петев бе облечен.

„Много неща премислях, съобразявам се и с мнението на семейството, което не е маловажно. Аз не съм престъпник, не съм крадец, а вчера се почувствах точно такъв. С какво съм заслужил това нещо? Дойдох с най-добри чувства, исках да работя, условията, за които се бяхме споразумели са в дългосрочен план, за да мога да оставя своя белег. Това не се случи.“

„За мен случката бе планирана. Нямам на идея, аз съм най-малкият виновник в случилото се. Ощетен съм и просто не съм очаквал, че такова нещо може да се случи в 21 век. Вчера казах, повтарям го и днес, такова нещо не съм го казал, не симпатизирам на друг столичен клуб“, добави Ивайло Петев.

„Не съм бил предупреждаван, че ще има провокация. Аз съм наясно, че ще има и хора, които ще негодуват. Това е нормално и го разбирам, но начинът, по който стана това нещо вчера за мен е ненормално. Напълно спокоен и здравословен ми бе сънят, но изключително разочарование имаше, което бе едно от нещата, заради които отказах. Бях готов на всичко да помогна на Левски.“

„Може би някои от тях за пръв път идват на стадиона, не ги познавам, но не им прави чест. Нарушават ми личното достойнство, това е изключително грозна постъпка и неслучайно е обиколила цял свят днес.“

„Водихме разговори с ръководството, но аз специално си бях взел моето мнение сутринта. Станах жертва, на какво вие по-добре знаете. Аз най-малко заслужавам това, което се случи вчера. Дойдох с най-добри чувства да променя някои неща в Левски и да изглежда така, както трябва да изглежда“, каза още бившият наставник на Лудогорец.

„Сега съм малко разочарован от случката, времето ще покаже. Благодаря на Стойчо Младенов, ние трябва да се подкрепяме. Имам подкрепа и от Мъри Стоилов, Гонзо. Никой не ми е повлиял на решението, то дойде сутринта като станах“, добави Петев.

„Аз гледам всички мачове, следя нашата А група, който и да е треньор на Левски му пожелавам успех, на него и на отбора“, допълни Ивайлов Петев.