Изложба от 32 фотоса постави началото на Дните на Европа в Разград
Изложба от 32 фотоса постави началото на Дните на Европа в Разград / netinfo

Изложба от 32 фотографии постави началото на второто издание на Дните на Европа в Разград. Снимките са подредени в улична изложба по пешеходната зона на бул. „България” в центъра на Разград. Представят обекти, изградени по европроекти в седемте лудогорски общини. Освен фотографии на участници в екипите, реализирали проектите, изложбата включва авторски снимки на членове на Клуба на разградските любители на фотографията: Петя Ранкова, Невена Карадимова, Минка Христова, Радка Минчева, Антон Анастасов, Сергей Радионов.

Дните на Европа в Разград, реализирани от Областния информационен център и община Разград, продължават три дни. Следващото събитие от инициативата е: Колоездачна обиколка на обекти, ремонтирани по европроекти, тя потегля от ОУ”Никола Икономов” в 14,30 ч. Финалът е пред Общинския културен център, където между участниците ще се тегли томбола с най-голяма награда – марков велосипед.

В 15,00 ч .в жк „Васил Левски”, жк „Абритус” жк „179” и жк „Майстор Манол” ще има турнири по тенис на маса.

Утре от 14,00 ч. пред Общинския културен център ще има детски конкурс за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград рисуват Европа”. В 14,30 ч. в тренировъчната зала на клуба по тенис на маса ще има междуквартален турнир по тенис на маса.

В петък конкурс за детска рисунка ще се проведе в още два града в Лудогорието. В Кубрат ще е от 13,30 ч. на централния площад, а в Исперих – от 14,30 ч. в градинката до паметника на Свети Георги.

Дните на Европа в Разград завършват с концерт пред Общинския културен център в Разград на младежки европейски бенд „Segno artist", той ще е от 17,00 ч. в петък.