Без отстъпление пред турската блокада на границите, провеките на тирове продължават
Без отстъпление пред турската блокада на границите, провеките на тирове продължават / снимка: DarikNews.bg, архив
Без отстъпление пред турската блокада на границите, провеките на тирове продължават
67163
Без отстъпление пред турската блокада на границите, провеките на тирове продължават
  • Без отстъпление пред турската блокада на границите, провеките на тирове продължават

Появилите се информации, че България е клекнала пред турската блокада, бяха отречени от министъра на транспорта Данаил Папазов. На въпрос на „Дарик" министър Папазов заяви, че твърдението за разпореждане да се пропускат чужди тирове в нарушение не отговаря на истината. За такова разпореждане пред „Дарик" съобщиха от Асоцацията на българските превозвачи.

Блокадата на българо-турската граница продължава. Недоволни от засилените проверки на българските власти турски тираджии втори ден държат под обсада граничните пунктове. Опашката от тирове към границата с Турция расте непрекъснато.

Има опасност ситуацията да се влоши, тъй като прииждащите към границата камиони отказват да спират по паркингите край магистралата. От полицията в Хасково потвърдиха, че не отбиват тировете, защото шофьорите им не искат да се връщат и да чакат, а предпочитат да стоят в опашката, с надеждата, че скоро ще преминат границата.

От снощи е затворен граничен пункт Лесово. Там опашката от камиони е над 10 километра. Близо 20 километрова е тапата пред другия изходен пункт към Турция Капитан Андреево. Според гранична полиция се пропускат само леки автомобили, микробуси и автобуси. Придвижването им през турския пункт Капъ Куле вероятно е изключително трудно, защото там са пресечени и входната и изходната зона от четири турски тира, паркирали напречно.

Министър Папазов заяви, че проблемът може да бъде решен за пет минути. „Най-лесно ни е в момента да се разберем за 5 минути, но експертите на по-ниско ниво имат различни позиции и не искаме засега да се бъркаме в тяхната работа, но в крайна сметка, когато виждаме, че има проблем и аз, и моят колега, продполагам, че ще се намесим малко по-твърдо", заяви Папазов.

Други новини от Хасково