Отстраненият шеф на Фонда за лечение на деца: Уволниха ме заради лични амбиции
Отстраненият шеф на Фонда за лечение на деца: Уволниха ме заради лични амбиции / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Отстраненият шеф на Фонда за лечение на деца: Уволниха ме заради лични амбиции
67137
Отстраненият шеф на Фонда за лечение на деца: Уволниха ме заради лични амбиции
  • Отстраненият шеф на Фонда за лечение на деца: Уволниха ме заради лични амбиции

Отстраненият директор на фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров заяви, че са го уволнили без предизвестие и заради личните амбиции на някои политически фигури. Причините за отстраняването на Александров, който ръководеше фонда в продължение на три години, са редица нарушения във фонда, отчетени след административна проверка, извършена от Инспектората на Здравното министерство. Александров определи доклада на Здравното ведомство като тенденциозен и несъответстващ на реалното състояние на фонда.

След като вчера беше отстранен от поста на директор на фонда за лечение на деца, Павел Александров бе категоричен, че ще заведе дело срещу Министерството на здравеопазването, заради нарушение на трудовия договор. По думите му в договора има клауза, която гласи, че при уволнение трябва да има един месец предизвестие. Такова, обаче, липсвало.

„Много лошо впечатление прави за другите, когато нещо работи добре и когато нещо работи добре, се вижда, че другите не работят и ти ставаш като трън в очите на другите чиновници. Другото бяха и лични амбиции", обясни Александров.

Според него докладът, който Здравното министерство представи вчера, е изготвен от служебното правителство.

„Аз на този доклад съм отговорил. Моят отговор беше, че това е тенденциозно и има много грешки. След този доклад дойде друг доклад, който е почти същия, но е от другия министър", каза още Александров.

От Българския дарителски форум също заявиха, че причината за отстраняването на Александров е политическа. По думите на директора на Дарителския форум Красимира Величкова това уволнение ще доведе до редица сътресения във фонда за лечение на деца: „Нямам наистина никаква представа кой ще бъде директор. Единственото, което знаем е, че ще е жена. Ние сме притеснени, защото опитът ни показва, че ще има проблем със сигруност".

От асоциация "Спаси дари на", пък, заявиха, че неправомерното отстраняване на Павел Александров е предизвикало голям обществен отзвук и недоволните родители са готови да излязат на протест пред Министерството на здравеопазването.