Клоп успокои Челси: Не преследваме Де Брюин
Клоп успокои Челси: Не преследваме Де Брюин / Gulliver/Getty Images

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви, че няма намерение да наддава за полузащитника на Челси Кевин де Брюин.

Белгийският национал бе силно желан от „жълто-черните“ през лятото, които изпратиха сериозна оферта – от около 25 милиона евро – за него, но лондончани избраха да го задържат. Макар че напоследък 22-годишният халф е поизлязъл от форма, той си остава един от най-големите таланти в Европа.

Клоп обаче разкри, че се отказва от идеята да го привлече, защото вестфаленци са набелязали други футболисти. „Подписахме със страхотни играчи през лятото. Разполагаме със състав, от който сме напълни доволни“, каза германският специалист.

„Де Брюин всъщност не е от тези, които преследваме. Той е играч на Челси и предвид големината и качеството на техния отбор е напълно нормално за него да пропуска мач или два.“

Агентът на Де Брюин също отхвърли възможността неговият клиент да заиграе другаде. „През лятото решихме да останем в Челси. Бяхме наясно, че конкуренцията ще е жестока и че Кевин трябва да се бори. Той ще продължи да го прави. Нямам контакти с други клубове. Дори и да бяхме в трансферен прозорец, пак не бих отговорил на такива обаждания“, каза той.