Ще стигаме до Леденика и с автобус
Ще стигаме до Леденика и с автобус / netinfo

Пред финал e изпълнението на проект „Леденика-туризъм без сезони“. „Строителните дейности са готови на 95 %, има довършителни работи по информационния център „Прилепа“ и две обжалвани процедури – за атракционното влакче и за подземния атракцион, като се чака решение на КЗК“, каза за Дарик кметът на Враца. В момента се извършва и озеленяването, предвидено по проекта.

Срокът за приключване на дейностите по проекта е 23 ноември, но при наличие на обжалване, срокът се удължава със срока на обжалването, обясни Н.Иванов.

На този етап все още не е ясно от къде до къде ще се движи атракционното влакче. Първоначалният замисъл бе то да вози туристите от лифта до пещерата, но след като възстановяването на лифта отпадна, предстой да се актуализира и маршрута на влакчето.

 

По думите на Н.Иванов има вече проведени разговори с „Автобусни превози“ за възстановяване на линията до пещерата. „От фирмата имат нагласата при един увеличен туристопоток в бъдеще да се възстанови една градска транспортна линия до там“, каза още Н.Иванов.